Grävardagen!

Egentligen brukar jag inte skriva blogginlägg, men jag göra ett undantag idag ;-). Luleå bjöd på strålande sol och klarblå himmel. 10.45 dök vi upp och kunde skåda denna enorma snöhög fylld med vinster (tro mig, den var mycket större än den ser ut).



Nedan står vi och småpratar innan startskottet som gick klockan 11.00. Jag är den där hysteriskt skrattande typen.



Och HEJ - så gick så startskottet. Nu jädrar, här gäller det att hålla tungan och spaden rätt i mun. GO GO GO!



Grävandet är i full gång. Det gäller att leta efter små vita(!!) bollar i storlek  som en pingisboll, i dessa bollar låg ett papper som visar vad man har vunnit och vart vinsten kan hämtas ut. I snöhögen låg cirka 200 vinster, mestadels småvinster men även en platt-TV från ica Maxi samt en cykel från Biltema.

Grävandet är i full gång.



De hade placerat ett antal påskägg i snöhögen, jag misstänker att "högvinsterna" fanns däri. Tror ni inte jag grävde fram ett påskägg, men en grabb i 16:års åldern norpade det mitt framför ögonen på mig. MORR! Jag tände givetvis på alla cylindrar och fullkomligen kastade mig över den stackars 50 kilo lätta tonårsgrabben. Även om han höll stenhårt i påskägget kanske han fick smaka på en rejäl snömulning åtminstone ;-). Här var jag sedan så upprörd att när en äldre man sedan grävde fram en boll, så norpade jag det rätt framför ögonen på honom istället, haha. Usch så dåligt samvete jag fick, men det var faktiskt tillåtet, domaren upplyste oss gång på gång att det är inte vem som gräver fram bollen som får den, utan den som håller i den först. Ni må tro att det gick rätt hårt till där ute, men oj så kul det var. Totalt fann jag tre bollar. Dessvärre inga högvinster, men jag vann faktiskt ett gasolkök från Biltema a 549:- :-). Sedan var det bara en styck "gratis kaffe och bulle" samt "ät två betala för en"... Det gav jag bort till svärmor istället.




Här började grävandet avta, det fanns fortfarande vinster kvar att hämta, men orken började tryta efter en timmes aktivt grävande och snöhögen var snart ett minne blott. Men ni ser väl vem som fortfarande kämpar för glatta livet? ;-)
Att gräva i en snöhög är verkligen ett otacksamt arbete. Du gräver och gräver, det rasar ned och så rasar det ned. Att det utöver detta står 50 pesoner till och trampar ned all snö som du just grävt upp gör det ännu mer slitsamt. Men jag är ack så glad ändå. Ett gasolkök rikare, en timmes styrkespass samt snömulning av tonårsgrabb. I like! Dessutom blev jag knockad av en karls spadhandtag och dök pladask rätt ned i snöhögen med ryggen före. Jag skrek till och han vände sig varpå synen han fick var en knockad kvinna på rygg med tre kilo snö kastandes på sig. Han såg förvånad ut och frågade:
-Ojdå, gjorde jag det där? 
Nu gick det visserligen bra, men jag är så tacksam för att sambon inte lyckades fånga det ögonblicket på bild :-D

RSS 2.0